Який сир менш шкідливий?

Йдеться про гауд, ементал, сири з пліснявою та інші. Їжте сири із вмістом жиру менше 30 відсотків, і вам не доведеться перейматися фігурою. Вибирайте такі сорти, як котедж, камамбер, низькокалорійний едам. Ці сири можна вживати в розумних кількостях щодня.Aug 15, 2015

Який сир найкорисніший для здоров'я?

Одним з лідерів з корисним властивостями є пармезан. Це справжнє джерело кальцію і фосфору, в ньому багато білка і мало жиру, а поки що сир витримується (24-36 місяців), у його складі сильно зменшується вміст лактози. Ще один корисний сир – Моцарелла.

Чим шкодить сир?

Відмовитися від сиру слід тим, хто страждає на захворювання шлунка, сечокам'яну хворобу і гіпертонію. Також шкода сиру при надмірному споживанні полягає у негативному впливі на роботу нирок, що призводить до набряків, у збільшенні маси тіла через високу калорійність та вміст жиру.

Який сир можна їсти?

Дієтичним сиром вважається добре відомий сорт "Чечіл", "Гаудетте", "Адигейський". Є у списку і ніжна "Фета", "Рікотта", "Viola", знайомий з дитинства Зернистий сир, соєвий "Тофу". Розглянемо їх докладніше. Тофу – найнижчий калорійний сир (73 ккал, жирність 4%).

Який сир найшкідливіший?

Лікар-дієтолог клініки інституту харчування РАМН Юлія Панова розповіла про шкоду сиру. За її словами, найнебезпечнішим є сир з цвіллю – рокфор, дорблю, горгонзола, камамбер, бри та ін.

Який сир найкраще купувати?

Одними з найкращих сирів визнали «Російський» сир Valio, «Сербську бринзу», «А ла каймак» та «Сирко» «Млекара Шабац», «Левове серце» та «Топлене молочко» бренду «Радість смаку», гауду та плавлений сир з шинкою марки «Сиробогатів», маасдам та гауду бренду «Золото Європи», а також маасдам «Кабош».

Чому не можна їсти сир щодня?

У тих, хто регулярно їсть багато сиру, особливо високий ризик появи зайвої ваги, а також діабету та різних захворювань серця та судин, констатували вони. Лікарі порекомендували вживати сир в обсязі не більше 200 г на тиждень.

Кому не можна сир?

Зловживати сиром не варто людям з артеріальною гіпертензією та ішемічною хворобою серця з хронічною серцевою недостатністю. Повністю заборонено їсти продукт під час загострення шлунково-кишкових хвороб та хвороб підшлункової залози, карциноїди, гепатиті та хворобах нирок.

Кому протипоказаний сир?

Дієтолог розповіла, кому протипоказано вживання сиру – За кількістю споживання цього продукту потрібно стежити людям, які страждають на серцево-судинні захворювання та людям з надмірною масою тіла. Сири бувають різної жирності, що вона нижче, тим менше калорійність продукту.