Які види жирів?

Жири ділять на два виду: насичені та ненасичені. Вони різні за хімічною структурою та впливом на організм. Насичені, які містяться у тваринних продуктах та промисловій випічці, можуть бути шкідливими: вони підвищують рівень холестерину, збільшуючи ризик серцево-судинних захворювань.3 days ago

Які жири корисні для здоров'я?

Корисні жири – це життєво важливі жирні кислоти. Є два види ненасичених жирів: поліненасичені та мононенасичені. Першими багаті рослинні олії (кунжутна, наприклад, та інші), а також горіхи та насіння. Джерело мононенасичених жирів – оливкова олія, а також авокадо, горіхи, арахісова олія.

Які жири шкідливі здоров'ю?

Шкідливі жири

  • маргарин
  • тварини жири (вершкове масло, сир, білий жир на м'ясі та куряча шкірка)
  • тропічні рослинні жири (пальмова та кокосова олія)
  • жирні м'ясні продукти (яловичина, баранина, свинина)
  • фастфуд
  • кондитерські вироби
  • шоколад
  • молочні продукти (молоко, сир, вершки тощо)

Sep 23, 2019

Які продукти містять жири?

У яких продуктах є корисні жири?

  • Авокадо. Даний продукт допомагає підтримувати зір у нормі, забезпечує добову потребу в клітковині та хорошому холестерину. …
  • Оливкова олія. …
  • Горіхи. …
  • Оливки. …
  • Лляне насіння. …
  • Жирна риба морських порід. …
  • Натуральний йогурт. …
  • Темний шоколад.

Aug 26, 2020

Як правильно називати жири?

Номенклатура жирів За систематичною номенклатурою їх називають триацилгліцеринами. Для назви "ацилів" (залишків карбонових кислот) використовується суфікс "-оіл". Наприклад: 1,3-діолеоіл-2-стеароілгліцерин. У номенклатурі жирів також використовуються простіші тривіальні назви.

Які жири на сніданок?

По-перше, не варто лякатися жирів. Вони необхідні для нормального функціонування нервової та ендокринної систем, впливають на якість шкіри, нігтів та волосся та містять жиророзчинні вітаміни. Увімкніть у свій сніданок авокадо, сир 2-9%, оливки або маслини, жирні сорти риб, горіхи та насіння, оливкова або лляна олія.

Скільки насичених жирів потрібно за день?

Серед деяких рекомендацій – вживання не більше 30 грамів насичених жирів на добу для чоловіків і не більше 20 г – для жінок.

Чим шкідливі насичені жирні кислоти?

Представники офіційної науки про харчування кажуть, що споживання надто великої кількості насичених жирів веде до підвищення рівня холестерину в крові, що може мати результатом забиті склеротичними бляшками артерії, інсульт або інфаркт.

Які продукти містять жири?

Майже всі продукти, в яких містяться жири, поєднують всі 4 види жирних кислот.Насичені жири

  • Жирне м'ясо та м'ясні продукти: бекон, сосиски, свинина, сало
  • Молочні продукти: сир, вершкове масло, морозиво, вершки
  • Кондитерські вироби: цукерки, печиво, тістечка та торти
  • Пальмова та кокосова олії
  • Кокосові вершки

Oct 16, 2020