Кінцеві продукти вуглеводного обміну калікофоронів – молочна, оцтова, пропіонова, ізомасляна та а-метилмасляна кислоти, еуритрем – молочна, оцтова, пропіонова, ізомасляна, масляна, а-метилмасляна, валеріанова, капронова кислоти.Кінцеві продукти вуглеводного обміну калікофоронів – молочна, оцтова, пропіонова, ізомасляна та а-метилмасляна кислоти, еуритрем – молочна, оцтова, пропіонова, ізомасляна, масляна, а-метилмасляна, валеріанова, капронова кислоти.
Що продукт розпаду вуглеводів?
Крім глюкози, вуглеводів їжі також утворюються фруктоза та галактоза, у меншій кількості – манноза, ксилоза, арабінозу.
Які речовини є кінцевими продуктами білкового обміну в організмі людини?
Організм не може прийняти білка більше, ніж йому необхідно, і якщо споживання білка з віком не зменшується, то утворюються кінцеві продукти білкового обміну: сечова кислота, сечовина, аміак, креатинін, креатин та ін.
Що продукт розпаду?
З довкілля організм отримує кисень, органічні речовини, мінеральні солі, воду. У зовнішнє середовище віддає кінцеві продукти розпаду: вуглекислий газ, надлишки води, мінеральних солей, сечовину, солі сечової кислоти та деякі інші речовини.
Що є продуктами розпаду білків жирів та вуглеводів?
Продукти розпаду білків і жирів можуть частково в печінці перетворюватися на глікоген. Надмірна кількість вуглеводів перетворюється в жир і відкладається у жировому "депо". Близько 70% вуглеводів їжі окислюється в тканинах до води та двоокису вуглецю.
Що продукт розщеплення жирів?
Основними продуктами розщеплення ліпідів є жирні кислоти, 2-моноацилгліцерини, гліцерин та неорганічний фосфат. Після резорбції епітеліальними клітинами жирні кислоти, гліцерин та 2-моноацилгліцерини знову утворюють жири, які надходять до лімфатичної системи (див. рис. 267).
Де відбувається розщеплення білків та вуглеводів до кінцевих продуктів?
Ферменти, необхідні для остаточного перетравлення білків, викидаються підшлунковою залозою у верхній відділ тонкої кишки – дванадцятипалу кишку. Пепсин, що працює в шлунку, разом з працюючими в дванадцятипалій кишці трипсином та іншими ферментами розщеплюють більшість харчових. білків до амінокислот.
Що відбувається із білком в організмі людини?
Ферменти починають розрізати білки. У тонкому кишечнику білки остаточно розпадаються на окрему цеглу – амінокислоти. Після цього вони потрапляють через стінки кишечника в кровотік. Тобто амінокислоти – те, з чого складаються білки.
Де найбільше білка таблиця?
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ БІЛКУ:
Назва продукту | Зміст білка у 100 гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Горох (лущений) | 23 гр | 33% |
Бринза (з коров'ячого молока) | 22.1 гр | 32% |
Сир нежирний | 22 гр | 31% |
М'ясо (кролик) | 21.2 гр | 30% |