Як зберігати свіжі трюфелі?

Трюфелі, На відміну від інших грибів, добре зберігаються протягом місяця. Краще зберігати їх, не дуже очищаючи від землі. Термін зберігання трюфелів можна продовжити до двох місяців, якщо тримати їх у рисі або в піску в холодильнику при температурі не вище +3С. Добре зберігаються трюфелі у банку з оливковою олією.

Чи можна їсти трюфелі?

Тому трюфель відмінно підходить до таких нескладних страв, як смажена або запечена картопля, пюре, паста, різотто. Трюфель можна додавати в карпаччо, натирати на омлет чи яєчню, класти на фуа-гра. Найбільш витончений варіант його використання – равіолі з трюфелем та грибами або сиром та трюфелем.

Чому трюфель зберігають у рисі?

Для того, щоб зберегти унікальні смакові якості трюфеля, його перед відправкою на заощадження ставлять у контейнер, що не просвічується та засипають сухими зернами рису. Потім кладуть у найбільш темне місце холодильника. Рисові зерна, через місяць, вберуть трюфельний аромат.

Чи можна мити трюфель?

Трюфель не миють, а чистять жорсткою щіточкою. Спочатку суха, а потім злегка волога. Чистити його потрібно безпосередньо перед приготуванням.

Що поєднується із трюфелем?

Трюфель чудово поєднується з домашньою класичною пастою, на зразок тонкої пасти тальоліні, з яйцями пашот, з соусом з додаванням пармезану, з картоплею, з телятиною та яловичиною. Наприклад, ось відмінне поєднання: філе міньйон, соус з портвейну, фуа-гра та білий трюфель.

Хто шукає трюфелі гриби?

Трюфельна свиня – спеціально навчена домашня свиня, що використовується для пошуку та вилучення із землі трюфелів у лісах помірного поясу на території Європи та Північної Америки. Свині мають добрий нюх і здатні відчувати запах трюфелів на глибині до 1 метра.

У чому цінність грибів трюфелів?

Трюфелі багаті вітамінами РР, В1, В2, С. Цей гриб корисний у період швидкого зростання: дитинство та підлітковий період, вагітність та лактація. окрім цього трюфель є антиоксидантом. Італійський косметичний концерн виготовляє трюфелів косметики.

У чому сенс трюфелю?

Трюфелі – Рід делікатесних грибів, з підземними сумчастими бульбовими плодами. Існують сотні різновидів трюфелів, але найдорожчими є чорні трюфеля з Перигора у Франції та білі з Умбрії та П'ємонту в Італії. Чорні трюфелі (французькі, літні, перигорські) ростуть у землі поблизу дубів та беріз.

Як вибрати трюфель?

На дотик трюфель має бути м'яким. Якщо ж він сухуватий, це означає, що гриб старий. Свіжий гриб містить багато вологи, тому вага навіть невеликого за розмірами гриба має бути дуже суттєвою. Якщо коло вибору звузилося до двох грибів, достатньо навскідку прикинути їхню вагу, взявши трюфелі у різні руки.