Найкращою для зберігання вважається температура від -6 до +20 градусів. Якщо мед буде довгий час зберігатися при температурі вище +20, він втратить багато корисних вітамінів. Низькі температури (нижче 0) не погіршують якість меду – Він лише твердне і стає замороженим.
Як і де правильно зберігати мед?
Оптимальною вважається температура від -6 до +20 °С. Тобто за кімнатної температури краще мед не зберігати – Він псується і розшаровується. Якщо довго тримати його за температури вище 20 градусів, то зруйнується частина вітамінів. Якщо мед нагрівається вище +40°С, частина вітамінів і корисних властивостей втрачається відразу.
Як зберегти мед у рідкому стані?
Мед ризиковано нагрівати, але безпечно охолоджувати до температури не нижче нуля градусів: тоді якість меду не змінюється, він стає густішим. Проте рідкий мед, з великим відсотком вологості (при піднятті ложки кладеться швидко, без гірочки), найкраще зберігати за кімнатної температури.
Де зберігати мед у квартирі?
Запитання 3. Як зберігати мед у домашніх умовах у невеликій кількості?
- Ідеальна температура – трохи прохолодніше за кімнатну, а саме +5 – +15 градусів. Максимальна допустима температура зберігання меду – + 20 градусів.
- Підходящі місця – темна кухонна шафка, розташована подалі від плити та духовки.
Скільки можна зберігати мед у домашніх умовах?
Якщо йдеться про зберігання продукту за кімнатної температури, то термін придатності дорівнює 2 рокам. Якщо говорити про показники Держстандарту, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців. Але ГОСТ також дозволяє зберігати продукт до 2 років, якщо він упакований герметично.
Чи можна зберігати бджолиний мед у холодильнику?
Так, можна, можливо. В холодильнику температура практично не змінюється, а це важлива умова. Вологість усередині холодильника мінімальна, тому друга важлива умова також дотримано. Влітку холодильник – найкраще місце, де можна зберігати мед.
Чому не можна зберігати мед у пластику?
Харчовий пластик Існує безліч чуток на тему того, що мед у пластиці купувати та зберігати категорично не можна, тому що в мед проникнуть «отрути і токсини» або мед дуже швидко втратить свої корисні властивості. Насправді, упаковка для меду, якщо вона виконана з харчового пластику, найзручніша та найбезпечніша тара.
Скільки зберігається мед у рідкому стані?
Кристалізація анітрохи не впливає на якість чи термін придатності меду. До того ж, якщо через 3 місяці після покупки ваш мед залишився рідким, то в ньому, швидше за все, присутні добавки (крім акаційного меду – він може кристалізуватись до року).
Як перевірити справжність меду у воді?
Візьміть трохи меду і опустіть у ємність з водою. Мед високої якості буде дуже важко розчинити. Якщо ж у ньому присутній цукор або інші підсолоджувачі, то він швидко розчиниться, а в воді залишаться білі сліди.