Коли придумали крем для обличчя?

Перший зволожуючий крем – 1911 рік

У 1911 році власник компанії Beiersdorf Оскар Тропловіц розробив перший у світі зволожуючий крем тривалої дії. Він був на основі водно-масляної емульсії. До цього відкриття основою для всіх косметичних засобів були жири, що значно скорочувало термін служби косметики.May 17, 2010

Хто вигадав крем?

Гален Вважається, що знаменитий лікар давнини Гален створив суміш із спермацету, воску, мигдальної олії та води, яка називається «кольд-крем» – «холодні вершки». Протягом багатьох століть це був єдиний крем.

Як з'явився перший крем для обличчя?

Під час розкопок у Єгипті були виявлені перші креми для обличчя. В ці крему додавали настої квітів та цілющі, тонізуючі добавки. «Батьками» косметики на основі рослин та ароматичних масел вважаються мудреці Імхотеп та Птахотеп, які готували свої засоби для вищої касти – фараонів та жерців.

Для кого вигадали косметику?

Косметика у сьогоднішньому розумінні, як засіб поліпшення зовнішнього вигляду, з'явилася близько півтори тисячі років тому: стародавні греки відродили давньоєгипетські традиції розмальовувати обличчя, але вже не як щось життєво важливе, а виключно з естетичною метою.

Де вперше винайшли косметику?

Історія розвитку декоративної косметики бере свій початок у далекому минулому: найперші косметичні засоби почали з'являтися ще 5000 років тому в Єгипті. Для приємного запаху та м'якості шкіри використовувалися олії з пахощами, а для захисту обличчя від сонця жінки наносили білила.

У чому різниця між кремом та флюїдом?

Це полегшена версія зволожуючого крему. Він виконує аналогічні функції, але підійде власникам жирної та комбінованої шкіри, а також тим, хто терпіти не може найменшу липкість на обличчі, віддає перевагу невагомим текстурам.

Що робить крем для обличчя?

"Призначення зволожуючого крему – підтримувати зовнішній захисний шар шкіри, який запобігає проникненню інфекції та зберігає свіжість", – повідомила лікар. "Якщо ви знайдете хороший зволожувач, ваша шкіра від цього тільки виграє".

Хто перший почав використовувати косметику?

Археологи, що вивчали стародавні ієрогліфи та настінні зображення, заявляють, що саме єгиптяни першими почали винаходити косметичні засоби: вони використовували листя меланжу, кору та квіти для приготування ефірних масел, а потім стали використовувати їх у першій парфумерії та косметиці.

Яка є косметика?

Серед декоративної косметики Найбільш популярними продуктами є:

  • маскувальний олівець або консилер;
  • тональний крем;
  • пудра;
  • рум'яна;
  • олівець для губ, вій, брів;
  • помада;
  • блиск для губ;
  • туш для вій;