Чому організм не засвоює молоко?

– Лактазна недостатність (непереносимість лактози) – це стан, за якого організм дитини чи дорослої не здатний перетравлювати (засвоювати) молочний цукор (лактозу). Чому? Тому що в кишечнику такої людини виробляється недостатньо особливого ферменту – лактази.

Чому у дорослих людей погано засвоюється молоко?

У дитячому віці організм людини виробляє фермент лактазу, який успішно розщеплює лактозу материнського. молока. Але в міру того, як людина дорослішає, вироблення лактази знижується, здатність засвоювати лактозу зменшується і може зовсім зійти на ні.

Чому не засвоюється лактоза?

Непереносимість лактози виникає, коли тонкий кишечник не виробляє достатньої кількості ферменту (лактази) для перетравлення молочного цукру (лактози). Як правило, лактаза перетворює молочний цукор у два простих цукру – глюкозу та галактозу, які всмоктуються у кровотік через кишкову оболонку.

Чим загрожує непереносимість лактози?

Дослідження показують, що люди, які мають генетичну схильність до непереносимості лактози, Найчастіше ризикують зіткнутися зі зниженням кісткової маси або отримати перелом "на рівному місці".

Як зрозуміти, що організм не переносить молоко?

Основними симптомами непереносимості, що з'являються через півгодини (іноді протягом двох годин) після вживання препарату з лактозою, є:

  • здуття,
  • біль у животі чи коліки,
  • бурчання в животі,
  • надмірне газоутворення,
  • рідкий стілець або діарея,
  • нудота блювота).

Що буде, якщо людина з непереносимістю лактози вип'є молоко?

Якщо людина з нестерпністю вип'є з ранку літр незбираного молока, то до робочого стану він повернеться лише наступного дня. Проте приблизно склянка молока може бути засвоєний без наслідків навіть за непереносимості, особливо якщо випити його не відразу або вжити у вигляді молочної каші та інших молочних страв.

Чи можна пити молоко після 50 років?

Після 50 років молоко потрібно пити украй помірно, скоротивши його кількість до однієї склянки на день. Справа в тому що молоко сприяє накопиченню в організмі речовин, що провокують розвиток атеросклерозу. І саме після 50 років різко зростає ризик розвитку цього захворювання.

Як визначити лактазну недостатність у дорослих?

Для лактазної недостатності характерний розвиток кишкових симптомів після прийому молока та молочних продуктів: метеоризм, біль та бурчання в животі, діарея, здуття живота. Можлива нудота. Стілець рідкий або кашкоподібний, світло-жовтого кольору, із кислим запахом.

Як перевірити чи є непереносимість лактози?

Симптоми алергії на молоко (лактозу) Якщо реагують дихальні шляхи, то у хворого може з'явитися нежить, бронхіальна астма, задишка, напади чхання, набряк Квінке. Якщо на алергію реагують шкірні покрови, це виявляється через дерматит, висип, екзема, кропив'янку тощо.