Яка з перерахованих гірських порід є магматичною?

Магматичні породи ділять на глибинні (граніт) і вилилися (базальт, пемза). Метаморфічні – це гірські породи, що зазнали впливу високих температур і тиску (з вапняку – мармур). Отже, вірна відповідь: граніт магматична.

Які гірські породи є метаморфічними?

Метаморфічні породи утворюються внаслідок сильної зміни вже існуючої гірської породи. Така порода піддається впливу високих температур та тиску, що призводить до фізичних та/або хімічних змін. Мармур, сланець та гнейс – приклади цих типів гірських порід.

Яка з перерахованих гірських порід утворюється з вапняку під впливом високих температур та тиску?

Метаморфічні – це гірські породи, що зазнали впливу високих температур та тискувапняку – Мармур). Відповідь: базальт.

Як утворилися глибинні гірські породи?

В результаті остиванця магми, яка не досягла земної поверхні, утворилися глибинні вивержені породи – Граніти, діорити, гранодіорити, сієніти. Магма, що вилилася на поверхню землі при вулканічних виверженнях, при охолодженні утворила вивержені породи -базальти, діабази, порфіри, туфи, пемзу.

Що ставитись до гірських пород?

Приклади гірських порід: граніт, базальт, глина, солі, кам'яне вугілля, крейда та багато інших. Тверді оболонки планет земної групи, супутників та астероїдів складаються з гірських порід.

Що утворюється внаслідок застигання магми?

Інтрузивні гірські породи – повнокристалічні магматичні гірські породи, що сформувалися в внаслідок застигання магми, що впроваджується в товщі земної кори та мантії, на відміну від ефузійних гірських порід, що являють собою магму, що вилився і затверділа на поверхні Землі у формі вулканічної лави.

Яка з перерахованих гірських порід є магматичною за походженням Граніт Вапняк Кварцит пісок?

Магматичні породи ділять на глибинні (граніт) і вилилися (базальт, пемза). Метаморфічні – це гірські породи, що зазнали впливу високих температур і тиску (з вапняку – Мармур). Отже, вірна відповідь: гранітмагматична.

Як утворилися гірські породи?

Магматичні гірські породи формуються в процесі затвердіння остигаючої магми (розплавленої гірської породи). Залежно та умовами застигання розрізняють інтрузивні (утворені на глибині) та ефузивні (утворені а внаслідок виверження вулкана на земній поверхні) гірські породи.

Як утворилися осадові органічні гірські породи?

Осадові гірські породигірські породи, утворені шляхом накопичення та ущільнення продуктів вивітрювання, органічних залишків і рахунок осадження солей у водоймах. … Найчастіше вони утворюються на дні океанів і водойм в результаті випадання в осад різних речовин з водних розчинів.