Навіщо ставлять капу?

Капи є прозорі ковпачки на зуби, щільно прилеглі до поверхні зубів і практично не помітні для оточуючих. Носіння кап дозволяє досягти відмінних естетичних показників зубного ряду. Капи вважаються найкомфортнішими засобами для лікування неправильного прикусу.

Навіщо використовують капу?

Вони надягають прямо на зуби і, надаючи на них дбайливий механічний вплив, поступово вирівнюють зубний ряд. Відмітимо, що капи використовуються для виправлення невеликих патологій прикусу, а також як засіб для підтримання після зняття брекетів.

Навіщо ставлять капи на зуби?

Капи для вирівнювання зубів (елайнери) Принцип використання: капи надягають на весь зубний ряд; пристосування виготовлено таким чином, що, будучи на зубах, чинить на них легкий тиск; тиск, що надається, поступово зрушує зуби у потрібне, коректне становище.

Що таке капи і для чого вони потрібні?

Капа – це прозора накладка, яка закріплюється на верхній чи нижній щелепі. Сучасні капи для зубів є важливою частиною плану лікування в ортодонтії та естетичній стоматології. Капа виконує захисну, що відновлює, що закріплює функції.

Чим капа відрізняється від елайнерів?

Капи застосовують для вирівнювання незначних патологій зубного ряду або використовують як міру підтримки та профілактики після зняття брекетів у пацієнта. Сучасні елайнери виготовляють із біопластику, або біосилікону.

Чому капу надягають на верхню щелепу?

– Чому боксери надягають капу тільки на верхню щелепу? – За статистикою, 80% травм припадає на передній верхній різець. Відповідно, захищають його, тим більше на нижні йде пасивний захист: коли ви капу наділи, у вас створюється такий бампер, який прикриває зуби на нижній щелепи.

Як одягають капу?

Помістіть капу у рот, щільно стисніть зуби і починайте притискати язиком з внутрішньої частини, а пальцями крізь щоку назовні, капу до зубів. Пам'ятайте, чим щільніше Ви її притискатимете, тим краще вона сяде по вашій щелепі. Це треба робити протягом 45-60 секунд. Відкрийте рот, витягніть капупотім потім її надіньте.

Скільки коштує поставити капи на зуби?

Це прозорі знімні ортодонтичні вироби, які дозволяють коригувати, не завдаючи пацієнтові жодних незручностей. Індивідуальна капа на зуби створюється з урахуванням анатомічних особливостей конкретного пацієнта, тому вартість таких виробів висока – від 9 000 рублів.

Чи можна ставити капи замість брекетів?

Капи для вирівнювання зубів – ефективний та найестетичніший спосіб вирішення стоматологічної проблеми у дорослих пацієнтів. Це лікування без брекетів. Раніше для виправлення неправильного прикусу не було альтернативи брекетам. Тепер є: замість них ви носите зручні, прозорі ортодонтичні капи.